O V E R  M I J
witblokje
witblokje

Welkom op mijn website. Het naar buiten treden met mijn werk is een nieuwe stap voor mij. Ik hoop dat u hierdoor ook gegrepen raakt door het mooie natuurlijke materiaal, met haar mooie kleuren, wat vilt is.

Na een periode zeefdrukken herontdekte ik het vilten. Vilten en zeefdrukken hebben overeenkomsten zoals het gelaagd werken en noeste arbeid. Tijdens het leren vilten in werkplaats ‘De Kaardebol’ verbaasde ik mij over de mogelijkheid ruimtelijk te kunnen werken met zo’n zacht materiaal. Vilt is keer op keer een spel van platte naar ruimtelijke vormen en het ontstaan van structuur door het toevoegen van andere materialen. Bij het maken van kleding zoek ik naar een goede draagbaarheid, ’t liefst aan beide kanten.

Door in contact te komen en door samen te werken met andere mensen raak ik geïnspireerd. Het volgen van workshops, waarvan die met Leiko Uchiyama wel veel indruk op mij heeft gemaakt. Gemaakte reizen door het minderhedengebied in China zijn hier ook een voorbeeld van. De vindingrijkheid waarmee kleding gemaakt wordt in dit gebied van China, juist door de beperkte middelen.

Thuis in Hoorn heb ik eigen werkplek waar ik eindeloos kan experimenteren.Ik ben nog druk doende om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

witblokje
Veel kijkplezier – groeten, Sijtje
witblokje
witblokje
B E I D E  K A N T E N  D R A A G B A A R
witblokje
IMG_3517_3518
Detail sjawl // zijde & vilt, beide kanten hebben een heel eigen kleur, patroon en uitstraling
IMG_3514_3515
Detail jasje // vilt met katoen doorgevilt aan twee kanten draagbaar // iedere kant heeft een eigen kleur en karakter